Eğitimsiz ve Belgesiz Vinç Operatörleri Dikkat

Eğitimsiz ve Belgesiz Vinç Operatörleri Dikkat

İnşaat sektöründe Kule Vinçler her geçen gün önemini cazibesini artırmaktadır. Kule Vinç operatörlüğü ise son yılların en gözde mesleklerinden biri olmaktadır. Fakat yüksekten korkmayan kişilerin gerek yetkisi olmadan, eğitim almadan ve belgesiz bir şekilde vinç kullanması son derece tehlikeli olmaktadır.

Gelişen teknoloji ÇSGB (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) nın istatistiklerine göre Türkiye’de her gün 172 iş kazası gerçekleşiyor ve bu yaşanan kazalarda her gün 4 kişi ölürken, 6 kişi ise iş görmez hale geliyor. 2002 - 2012 yılları arasında 10 yıl içerisinde toplam 12 bin 686 işçimiz, yaşanan iş kazalarında hayatını kaybetti. Türkiye’de iş kazalarının en sık yaşandığı sektörlerin başında ise inşaat sektörü gelmektedir. 1 ayda hayatını kaybeden 57 işçinin 21’i inşaat sektöründe çalışıyor (Nisan ayı verilerine göre). İnşaat sektöründe bu kadar fazla kaza olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi eğitimsiz, belgesiz işçilerin çalışmasıdır.

Kule Vinç kullanmak isteyen kişiler ilk önce Kule Vinç Eğitimi ve ardından belgelerini almaları gerekmektedir. Son çıkan yasalar da zaten bunu zorunlu kılmaktadır. Bazı işletmelerde günlük vasıfsız eğitimsiz işçileri sen yüksekten korkmazsın ve bu makineyi kullanırsın diyerek Kule Vince çıkartılmaları son derece tehlikeli bir davranıştır.

Ne işletme böyle bir yöntee başvurmalı ne çalışan bu riske girmeli. Sallanan kanca, kopan halat, kapasitenin üstünde yük yüklemeler hem Kule Vinç Operatörünün, hemde çevrede çalışan diğer işçilerin hayatına mal olabilir.

Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursunda Kule Vinç Eğitimleri Uygulamalı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Kayıt için gerekli şartlar ve belgeler için tıklayın.

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top