Tavan Vinci Operatörlük Belgesi Nasıl Alınır

Tavan Vinci Operatörlük Belgesi Nasıl Alınır
Tavan Vinci Operatörlük Belgesi olmadan tavan vinci, portal vinç, pergel vinç ve diğer gezer köprülü viçlekullanmak hem yasak hemde iş sağlığı ve iş güvenliği açısından son derece tehlikelidir.
 
Forklift tipi iş makinasını kullanıcılarının o makinayı kullanma ile ilgili eğitim aldıklarını MEB onaylı Operatörlük Belgesi ile tescil etmesi gerekmektedir. Tavan Vinci kullanıcılarının sadece Tavan Vinci Operatörlük Belgesi olması yeterlidir. Tavan Vinci ile karayoluna çıkılamayacağı için ve Tavan Vinci Motorlu bir kara taşıtı olmadığı için Tavan Vinci Operatörlük Belgesini ehliyete işletip G Sınıfı Tavan Vinci Ehliyeti alması zorunluluğu YOKTUR.dur.
 
Tavan Vinci Operatörlük Belgesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlar tarafından verilebilir.
 
Tavan Vinci Operatörlük Belgesi alabilmek için;
1- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlar Kanununa tabi bir kursa kayıt olması gerekli;
2- Tavan Vinci Operatörlük Belgesi alacak kişinin Tavan Vinci ile belirlenen yükleri kaldırması  belirli bir yere taşıması, indirmesi ve istifleme işlemlerini kendi başına yapabilmesi gerekmektedir.
3- Tavan Vinci Operatörlük Belgesi alacak kişi Milli Eğitim tarafından yapılan teorik sınavdan en az 70 ve uygulamalı sından ise başarılı olmalıdır.
 
İmalat, mermer, demir, tersane sektörü başta olmak üzere pek çok alanda hizmet veren Tavan Vinci tipi iş makinalarını kullanmak için İş Makinası Operatörlük Belgesine ihtiyaç vardır. İş makinası Operatörlük Belgesi olmadan bu makinaları kullanmak son derece tehlikeli ve yasaktır. Denetim esnasında veya herhangi bir kaza anında Tavan Vinci kullanıcılarına sorulacak ilk belge Tavan Vinci Operatörlük BelgesiTavan Vinci Kullanım Yetki Belgesi olacaktır. Denetim esnasında bu belge gösterilmez ise çok ağır cezalar ödemek zorunda kalınabilir.
 
Forklift Ehliyeti, Forklift Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Vinç Ehliyeti, Vinç Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Beko Loder Ehliyeti, Beko Loder Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Ekskavatör Ehliyeti, Ekskavatör Opertörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Loder Ehliyeti, Loder Oıperatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Silindir Ehliyeti, Silindir Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Kule Vinç Ehliyeti, Kule Vinç operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Tavan Vinci Ehliyeti, Tavan Vinci Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Zemin Delgi Ehliyeti, Zemin Delgi Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

1.      Nüfus Cüzdan Fotokopisi; Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş 
2.      Vesikalık Fotoğraf; 5 adet Fotoğraf 
3.      Öğrenim Belgesi Aslıveya Noter TastikliBelgesi ;Öğrenim Şartı: En az ilköğretim okulu mezunu (1997 yılından önce mezun olanların ilkokul mezunu) olmak,
4.      Sağlık Raporu; Sağlık Şartları: Operatörlük yapmasında engel olmadığına dair sağlık raporu "İş Makinası Kullanma Yetki Belgesi Alabilir", "G sınıfı sürücü olur" ibaresi yazacak, (Aile hekimlerinden ücretsiz olarak veya İstanbul il sınırları içindeki özel ve devlet hastane veya polikliniklerinden ücretli temin edilebilir)
5.      Cumhuriyet Savcılığı Belgesi: Adli sicil kaydının bulunmadığına dair; Adli Sicil Belgesi. (E-Devlet şifresi var ise internetten alınan döküm geçerlidir.)
 
WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top