Forklift Ataşman Çeşitleri

Forklift Ataşman Çeşitleri

Forkliftler sadece çatalları aracılığıyla paletli yüklerin kaldırılıp taşınmasında kullanılmaz. Çatalın bağlandığı ayna sistemine farklı çeşit ataşman monte edilerek çok değişik yükler kaldırılıp taşınabilir. Balya, torbalanmış çimento grupları, rulo kâğıt, varil, çöp kovası, büz, briket gibi tek tek taşınabilen ve paketlenmemiş yükler için geliştirilmiş ataşmanlar vardır.

Gün geçtikçe yaygınlaşan forklift kullanımı, özel amaçlara yönelik ataşman kullanımını da yaygın hale getirmiştir. Bunun en belirgin örneği sideshifter (hidrolik yana kaydırma) olarak verilebilir. Ataşmanlar yapılan işin daha emniyetli ve kısa zamanda yapılmasına yardımcı olur. Düzgün bir istifleme için gerekli olan, ataşmansız makine manevraları sırasında harcanan yakıt, zaman kaybı ve lastik aşınması bedellerinin yaklaşık bir yıllık karşılığı bu ataşmanın maliyetini sıfırlamaktadır. Bu günforklift ataşmanı deyince, çatal ataşmanı, çift yönlü çatal, balya, kağıt veya selüloz balyası, tuğla, varil, karton veya kutu, ayarlı çatal, 2/3/4/6 palet ataşman, döndürme, kağıt rulo veya bobin, palet döndürücü, halı, vinç, yük dengeleyici, boşaltıcı, kepçe, yük itme/çekme, lastik, pota tutucu, uzatma,3 yön hareketli çatal tipinde ataşmanlar artık genel kullanımda sık karşılaşılır hale gelmiştir. Ancak forklifte imalat sonrası eklenecek ataşmanların hesaplamalarının mutlaka yapılması gerekmektedir.

Forklifte eklenecek ataşmanın forklift kapasitesine uygun olması gerekir. Aksi taktirde hem yük kapasitesini düşürür hem de arıza çıkmasına sebep olur.

Forklifte eklenecek her ilavenin ataşman ağırlığının kaldırma kapasitesinden düşürüldüğü unutulmamalıdır. Örneğin 2000 kg kapasiteli bir araca takılacak ilave ataşmanın ağırlığı 300 kg ise kaldırma kapasitesi de bu oranda azalarak 1700 kg’ a düşmüş olacaktır. Aşağıdaki şekillerde çeşitli amaçlar için ataşman ilave edilmişforkliftler verilmiştir.

 

Çeşitli Forklift Ataşmanları

 

 

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top