İş Makinalarının Tarihçesi

İş Makinalarının Tarihçesi
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleriyle birlikte makineleşme düzeyleri artmakta, makineleşme ise beraberinde sanayileşmeyi ve gelişmişlik düzeyinde artışı getirmektedir. İş makinelerinin teknolojik gelişimi 16. yüzyıldan sonra gelişme göstermiştir. Bu yüzyıla kadar alt yapı faaliyetleri uzun bir süre ilkel aletler ile yapıla gelmiştir. 1834 yılında mekanik şekilde çalışan kazı makinesinin icat edilmesi, bu iş makinelerin gelişimini yönlendirmiştir.
     
İş makineleri, çağdaş, planlı, sağlıklı kentlerin oluşturulmasında; ayrıca, imar, inşaat ve sanayi işlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Günümüzde endüstrileşmiş ülkelerin alt yapı yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamış durumdadır. İş makinelerinin bu faaliyetlerde en önemli girdi olması, özellikle batı ülkelerindeki inşaat sektöründeki daralma iş makineleri sektörünü olumsuz yönde etkilemiştir. Bugün dünya iş makineleri pazarına Amerikan ve Japon firmalarının hakim olduğu görülmektedir. Bunun en büyük nedeni iş makineleri sektöründe üretim adetlerinin oldukça düşük olması; buna karşılık araştırma geliştirme harcamalarının çok yüksek olmasıdır.
 
Özellikle II. Dünya Savaşı sonrasında yok olan alt yapıyı yeniden oluşturmak için iş makinelerinin önemi artmış, iş makineleri üretimi hızlı bir gelişme göstermiştir. Alt yapı yatırımlarının kısa bir sürede tamamlanmak istenmesi sektördeki yatırımların artmasına neden olmuştur.
 
O yıllarda İş Makinalarını kullanmak için ne G Sınıfı Ehliyet ne Operatörlük Belgesi soruluyordu. Sadece kişiler makina imalatçısı veya çalıştıkları yerden bonservis niteliğinde bir belge ile çalışıuyordu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Forklift KursuVinç KursuKule Vinç Kursu, Tavan Vinci KursuSilindirBeko LoderLoder,EkskavatörZemin Delgi Operatörlük Kursu,  İş Makinası Ehliyet Kursu Operatörlük BelgesiOperatörlük Eğitimi  ve G Sınıfı Ehliyet  (G Sınıfı Sürücü Belgesi), G Ehliyeti, İş Makinası Ehliyeti Nasıl Alınır, iş makinaları ehliyeti, forklift ehliyeti soruları, forklift Ehliyeti,
 

forklift ehliyeti 

forklift belgesi 
operatör belgesi 
operatörlük belgesi 
tavan vinci belgesi 
forklift kursu 
ekskavatör belgesi 
kepçe ehliyeti  

vinç ehliyeti 

forklift eğitimi 
iş makinası kursu
ekskavatör ehliyeti
ekskavatör nedir
ekskavatör operatörlük belgesi
eskavator belgesi
Forklift belgesi
forklift ehliyeti
forklift kursları
forklift kursu
g sınıfı ehliyet
iş makinası operatörlük kursu
iş makinesi belgesi
vinç kursu
tavan vinci
tavan vinci belgesi
tavan vinci eğitimi
tavan vinci sertifikası
WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top