Tavan Vinci Operatörlük Kursu

Tavan Vinci Operatörlük Kursu

Uzmanlar Operatörlük Kursunda; Vinç Operatörlük Kursu sınavında başarılı olanlara Kaldırma Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinci Operatörlük Belgesi verilmektedir. 

İmalat yapan firmaların büyük bir çoğunluğunda Vinç (Tavan Vinci) kullanılmaktadır.

Bu vinçleri kullanan vinç operatörlerinin Vinç Operatörlük Kursuna katılıp MEB onaylı Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinci Operatörlük belgesi almaları gerekmektedir.

Bu gerekliliğin nedenleri ise;

Milli Eğitim Bakanlığının Talim Terbiye Kurulu tarafından Kaldırma Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinci Operatörlük Eğitimi 05/04/2011 tarih ve 29 sayılı kararı ileOperatörlük Eğitimi Kapsamına almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapsama alınan eğitimler başka bir şekilde verilemez (Hizmet içi eğitim gibi)

Vinçleri periyodik kontrol ve muayenelerini yapan inspektör - inspector - denetçi firmalar tarafından muayene esnasında Vinç kullanan operatörlere Operatörlük Belgesi sormaktadır.

6331 Sayılı kanın gereği şu an İş Müfettişleri tarafından firmaların denetimleri gerçekleşmektedir. İş Müfettişleri tarafından denetlenen firmalarda vinç kullanan operatörlerine aynı şekilde Operatörlük Belgesi sorulmaktadır.

Kaldırma Taşıma araçlarının Risk Analizleri yapılırken kaza olasılığını artıran faktörlerden birisi çalışan operatörlerin kullandıkları araç ve gereç ile ilgili eğitim almamış olmasıdır.

6331 sayılı İş Kanunu İdari Para Cezalarında Madde 17'de Çalışanlar Eğitim Verilmemesi kapsamında Her Çalışan için 1.000 Türk Lirası ceza uygulanacağı vurgulanmaktadır.

Uzmanlar Operatörlük Kursu Kaldırma Taşıma Raylı Sistem Tavan VinciOperatörlük Eğitimi ve Operatörlük Sertifikası vermeye yetkili bir kurumdur.

Alınan belgeler İş Makinası Kullanım Sertifikası (Operatörlük Belgesi) ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olmalıdır.

Kaldırma Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinci Kullanım Sertifikası (Operatörlük Belgesi) eğitimini ve Operatörlük Belgesini; 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan Uzmanla İş makinaları ve Operatörlük Kursu gibi özel kurslar ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimler ile bu birimlere bağlı protokol yapan kuruluşlar tarafından verilebilmektedir.

vinc-operatorluk-kursu

tavan-vinci-operatorluk-sertifikasi

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top