3. Köprüde Operatörlük Belgesiz Çalışamazsın.

3. Köprüde Operatörlük Belgesiz Çalışamazsın.

3. Köprü inşaatında Operatör olarak çalışmak için temel şartlardan bir tanesi Operatörlük Belgesinin olması.

Dev projelerden bir tanesi olan Yavuz Selim Köprüsü olarak adlandırılan 3. köprü inşaatında çalışan tüm operatörlüeri ve hatta operatör yardımcılarının büyük bir çoğunluğunun İş Makinası Kullanım Sertifikası (Operatörlük Belgeleri) mevcut.

Tüm şantiyelerde olduğu gibi 3. köprü inşaatında da bir çok İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı bulunuyor. Zaten Bu İSG Uzmanlarının bulunması 6331 sayılı kanun gereği zorunlu. İSG uzmanları ise görevlerini son derece dikkatli yapmak zorundalar ve öyle de yapıyorlar. Allah göstermesin herhangi bir hata ile büyük kayıplı İş Kazaları meydana gelebilir. Bunu önlemek için ilk önce çalışan İş Makinası (Beko Loader,EkskavatörLoaderVinçForkllift, İş Kamyonu, Kule Vinç v.s.) Operatörlerinin Operatörlük Belgesine sahip olması gerekiyor.

3. Köprü inşaatının başladığı zamandan bu güne kadar bir çok operatör arkadaşımız kursumuza müracaat edip 3. köprü inşaatında çalışacağını ve Operatörlük Belgesiolmadan iş başı yapamadığını ve bu belgeye çok acil ihtiyacı olduğunu söyleyerek kursumuza müracaat etti.

Bunun yanında Eğitimli ve Operatörlük Belgesine sahip Kule Vinç operatörlerinin arandığı da zaman zaman kulağımıza gelmiştir.

İş Makinası kullanıcıları eğer 3. köprü inşaatı gibi büyük projelerde çalışmak istiyorlarsa mutlaka Operatörlük Belgeslerinin olması gerekiyor.

Operatorluk-belgesi

 

 

 

 

 

 

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top