Araç Kurtarma - Çekme - Taşıma Operatörlük Eğitimi Devem Ediyor

Araç Kurtarma - Çekme - Taşıma Operatörlük Eğitimi Devem Ediyor

Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma makinalarını kullanmak için gerekli olan operatörlük belgesi 18/09/2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından yürülüğe konuldu. Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma (KurtarıcıÇekicigibi) makinaların Operatörlük Eğitimleri ve Belgelendirilmeleri Uzmanlar Operatörlük Kursu tarafından yapılmaktadır. 

Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma (Kurtarıcı, Çekici) makinalar 18/09/2015 tarihinden önce operatörlük belgesi yoktu B veya E sınıfı ehliyetler ile kullanılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Tarafından 18/09/2015 tarihinde kabul edilen İş Kamyonu (Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma) Operatörü Yetiştirme Kursu Programı ile Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma (Kurtarıcı, Çekici makinaları kullanacakların Operatörlük Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursu Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma Operatörlük Belgesi vermeye yetkilendirildi.

Bilindiği gibi; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Md "Çalışanlar yaptığı iş ile ilgili eğitim almak ve bu almış olduğu belgelendirmekzorundadır" der. 

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde  Çalışltırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliğin 6. Md. ise Mesleki Eğitimin Belgelendirilmesini zorunlu kılar ve Bu Mesleki Eğitimin Belgelendirilmesi maddesinde Milli Eğitim Baknalığı tarafından yetkilendirilmiş Uzmanlar Operatörlük Kursu gibi kurumlarca verilen Operatörlük Belgesi ile belgelendirilmesigerektiği görülür.

Araç Kurtarma, Çekme ve Taşıma Operatörlük  Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar

1.      Nüfus Cüzdan Fotokopisi; Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş 
 
2.      Vesikalık Fotoğraf; 5 adet Fotoğraf 
 
3.      Öğrenim Belgesi Aslıveya Noter TastikliBelgesi ;Öğrenim Şartı: En az ilköğretim okulu mezunu (1997 yılından önce mezun olanların ilkokul mezunu) olmak,
 
4.      Sağlık Raporu; Sağlık Şartları: Operatörlük yapmasında engel olmadığına dair sağlık raporu "İş Makinası Kullanma Yetki Belgesi Alabilir", "G sınıfı sürücü olur" ibaresi yazacak, (Aile hekimlerinden ücretsiz olarak veya İstanbul il sınırları içindeki özel ve devlet hastane veya polikliniklerinden ücretli temin edilebilir)
 
5.      Cumhuriyet Savcılığı Belgesi: Adli sicil kaydının bulunmadığına dair; Adli Sicil Belgesi. (E-Devlet şifresi var ise internetten alınan döküm geçerlidir.)
 
 

Forklift KursuVinç KursuKule Vinç Kursu, Tavan Vinci KursuSilindirBeko LoderLoder,EkskavatörZemin Delgi Operatörlük Kursu,  

İş Makinası Ehliyet Kursu Operatörlük BelgesiOperatörlük Eğitimi  ve G Sınıfı Ehliyet  (G Sınıfı Sürücü Belgesi), G Ehliyeti, İş Makinası Ehliyeti Nasıl Alınır, iş makinaları ehliyeti, 

forklift ehliyeti soruları,Forklift Ehliyeti

Manlift EhliyetiManitu EhliyetiTelehandler EhliyetiMakaslı Platform Belgesi, Makaslı Platform Ehliyeti, Dikey Platform EhliyetiEklemli Platform EhliyetiSepetli Platform EhliyetiYük Asansörü Kullanım Belgesi

Operatörlük Belgesi Nasıl AlınırOperatörlük Belgesi İşlemleriOperatörlük Belgesi Yönetmeliği
WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top