Forklift Operatörlük Belgesi Sınavı

Forklift Operatörlük Belgesi Sınavı

Forklift Kullanıcıları; MEB onaylı İş Makinası Kullanım Sertifika Sınavı (Forklift Ehliyet Sınavı) 24/11/2013 tarihinde yapılacaktır.

Forklift Ehliyeti almak isteyenlerin hazırlaması gereken belgeler;

 

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

2- 5 adet Fotoğraf

3- Öğrenim Belgesi

4- Sağlık Raporu

5- Cumhuriyet Savcılığı Belgesi: 

 

Karayolları Trafik Kanunu Md 1’de tanımlandığı üzere;

İş Makineleri: Yol inşaat makineleri ile benzeri tarım, sanayi, bayındırlık, milli savunma ile çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan; iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş; karayolunda insan, hayvan, yük taşımasında kullanılamayan motorlu araçlardır. (Değişik: 17.10.1996-4199/1 md.)

Operatör; Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde İş Makinesini yaptığı iş ve özelliğine uygun emniyetli ve verimli kullanan, iş makinesinin çalışma öncesi ve çalışma sonrası kontrol bakım ve ayarlarını yapma bilgi ve becerisine ve İş Makinesi Kullanım Sertifikası (Operatörlük Belgesine) sahip nitelikli kişidir.

Karayolları Trafik Kanunu Md 42’de tanımlandığı üzere;

İş Makinelerinin (ForkliftLoderGreyderDozerVinç v.b.) sürücülerinin eğitimleri ve eğitimde başarılı olanların sertifikaları Milli Eğitim Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Makine Mühendisleri Odaları’nca, tarım sektöründe kullanılan iş makinelerinin (biçerdöver v.b.) eğitimleri ve eğitimde başarılı olanların sertifikaları ise Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’nca verilir. Kursların eğitim ve staj süreleri Milli Eğitim Bakanlığı’nca saptanır. 

forklift-ehliyeti

forklift-belgesi

 

forklift-ehliyet-sınavı

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top